• fu'a 8

Tolu minute e faitau ai le siosiomaga macroeconomic o le fale gaosi oloa

Talu mai lenei tausaga, e ala i le faʻamaʻi faifaipea, geo-feteʻenaʻiga faʻaumiumi, le lava o le malosi, maualuga le tau o tupe, faʻamalosia faiga faʻavae ma isi faʻalavelave faʻalavelave faʻaauau pea ona aʻafia ai le tamaoaiga o le lalolagi i lalo o loʻo faasolosolo malie ona manino, o le manaʻoga itu e sili atu ona taua, o le lamatiaga. o le pa'u o le tamaoaiga ua maualuga tele.

I le faaiuga o le kuata lona tolu, o le gaosiga o gaosiga o le lalolagi na liua i se faʻaititia, Setema JP Morgan Global Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) o le 49.8, o le taimi muamua talu mai Iulai 2020 na pa'ū i lalo o le laina Rongkuk, lea o le faʻasologa o poloaiga fou. e na o le 47.7, pisinisi faʻalagolago i lalo i lalo fou i le 28 masina.

OECD Consumer Confidence Index na tumau i le 96.5 talu mai Iulai, i le teritori fa'aitiitia mo le 14 masina sosoo.

O le fa'asologa o fefa'ataua'iga o oloa a le lalolagi na tumau pea i le tulaga fa'ata'atia o le 100 i le kuata lona tolu, ae pei ona fuaina e le Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis (CPB), e le aofia ai tau, o le aofa'i o fefa'ataua'iga i le lalolagi na pa'ū i le 0.9% i le masina o Iulai ma fa'atupula'ia na'o. 0.7% ia Aukuso mai le tausaga na muamua atu.

O le a'afiaina i le fa'amalosia o tupe fa'aalu ma fa'amoemoega o le tamaoaiga, o tau o oloa i le lalolagi na faasolosolo malie lava ona pa'u ina ua mae'a Aukuso, ae o le tau atoa o lo'o maualuga pea, ma o lo'o si'itia pea le IMF Energy Price Index i le 55.1% i lea tausaga ma lea tausaga ia Setema.

E leʻi pulea atoatoa le tau o le tamaoaiga, o le US inflation rate na maualuga ia Iuni ona o mea taua e pei o le faʻagesegese o le faʻatupulaia o totogi ma faasolosolo malie ona paʻu, ae o le tau o le tau o Oketopa o loʻo maualuga pea i le 7.7%, o le Eurozone o le 10.7%, afa. o atunuu o le OECD, o le tau o le tau na oo atu i le 10%.
O le tamaoaiga tele a Saina na tetee atu i le aʻafiaga o le faʻamaʻi ma le siosiomaga i fafo e faigata ma ogaoga, e pei o le aʻafiaga o le tele o mea i tua atu o faʻamoemoega, taumafaiga e toe faʻaleleia mea leiloa.Faatasi ai ma le faʻamautuina o le tamaoaiga o le atunuʻu o faiga faʻavae ma faiga faʻavae faiga faʻavae o loʻo faʻaaogaina, o le toe faʻaleleia o le macroeconomic ma le atinaʻeina o le malosi e sili atu nai lo le kuata lona lua, aemaise o le gaosiga ma le maketi o manaʻoga i totonu o le atunuʻu o loʻo faʻaauau pea ona mafanafana, faʻaalia lelei le atinaʻe.
637b2886acb09
I le kuata muamua e tolu, o le GDP a Saina na faʻatupulaia i le 3% i lea tausaga ma lea tausaga, o se faʻatupulaia o le 0.5 pasene e maualuga atu nai lo le afa muamua o le tausaga;aofa'i fa'atauga fa'atau oloa fa'atau, tau fa'aopoopo tau alamanuia o atina'e i luga a'e o le 0.7% ma le 3.9% i lea tausaga ma lea tausaga, o le fa'atupulaia o le 1.4 ma le 0.5 pasene e maualuga atu nai lo le afa muamua o le tausaga.

O oloa auina atu i fafo ma tupe teufaafaigaluega na ausia le tuputupu ae mautu, o le tolu kuata muamua o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo a Saina (i tala Amerika) ma le maeʻa o aseta tumau (e le aofia ai le au faifaatoaga) na faatupulaia i le 12.5% ​​ma le 5.9% i lea tausaga ma lea tausaga, ma faia ai se sao lelei i le le mautu o le macroeconomic macro.

E ui lava o le malosi o le toe faaleleia o le macroeconomic a Saina, ae o le tuputupu aʻe o tupe mama tau pisinisi e leʻi suia lelei, o le gaosiga o le gaosiga i lalo o le mamafa e toe paʻu i tua, o le toe faʻaleleia o le faavae o loʻo tumau pea.
O le tolu kuata muamua, o le sapalai o pisinisi ie ma le mana'omia o le mamafa i pito uma e lua o le fa'aputuga, o fa'ailoga autu o lo'o fa'agaoioia na fa'agesegese ai le fa'atupulaia.Ina ua uma ona ulufale atu i le vaitau maualuga o le faatauina atu ia Setema, ua faateleina poloaiga maketi, o nisi vaega o le alamanuia filifili amata fua faatatau ua faateleina, ae o le tulaga o alamanuia faagaoioia tulaga e lei faaalia manino faailoga o le bottoming i fafo, taumafaiga e faaleleia ma faaalia le atinae o le maufetuunaʻi. , puipuia lelei ma fofo o lu'itau o lamatiaga o lo'o avea pea ma taulaiga autu a le alamanuia.637b288bc9bb7637b2891e2ba0


Taimi meli: Nov-26-2022